Нови 6 декара от местността Салтанат във Варна се оказаха в

...
Нови 6 декара от местността Салтанат във Варна се оказаха в
Коментари Харесай

Държавата постепенно разпродава Морската градина на Варна

Нови 6 декара от местността Салтанат във Варна се оказаха в частни ръце. За покупко-продажбата осведоми в обществените мрежи депутатът от " Демократична България " Стела Николова. Сделката е станала предишното лято - тогавашният областен управител Стоян Пасев продава земята, която е частна държавна благосъстоятелност, на сдружението " Порт Варна ". Според комерсиалния указател компанията е благосъстоятелност на Борислав Лазаров и Невен Райков. Цената на продажбата е малко над 708 хиляди лева

В Салтанат голяма част от парцелите са реституирани. Има голям брой частни здания. Географски, в визиите на варненци, а и като място за почивка, местността е естествена част от Морската градина. Реститутите обаче настояват, че е просто квартал с алеи и пейки. Част от продадената в този момент земя е паркинг, употребен от посетителите на парка. Върху терена може да се строи до 10 метра височина.

По-рано Пасев продаде и имот от 800 кв. м. до Делфинариума. Купувач бе сдружение от кръга на Петя Славова, която стопанисва обекта. Върху продадена земя е ситуирана дребна постройка - канализационно оборудване, благосъстоятелност на сдружението. Наличието на дребната постройка стана законов мотив да бъде продаден теренът изпод. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР